Vegan groentecurry

Na al het Italiaans is het tijd voor iets anders. Aziatisch. Een heerlijke groentecurry met zelfgemaakte currypasta. Toen ik vanmiddag aan het rondneuzen was op andere blogs, kwam ik verschillende recepten tegen. Uiteindelijk is het deze supersimpele en snelle currypasta geworden.

Ik eet curry graag met naanbrood. We hadden echter nog pitabroodjes in de koelkast liggen die op moesten, dus besloten we die te gebruiken. Smaakte ook prima! Erbij serveerde ik een chutney van sinaasappel en appel, volgens dit recept. Ik verving daarin de peer dus door appel. Overigens kun je zowel currypasta als naanbrood als chutney gewoon in de supermarkt kopen, daar wordt het recept nog ongeveer 3 x sneller van!

Vegan groentecurry3

Het recept

Ingrediënten voor 3-4 personen:

  • 1 ui
  • 2 eetlepels currypasta
  • 1/2 aubergine
  • 1/2 courgette
  • 1/2 paprika
  • 4 eetlepels kikkererwt
  • 4 eetlepels tomatenblokjes
  • 1/2 blik kokosmelk
  • olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Snipper de ui en snijd de groenten in dobbelsteentjes. Fruit de ui op laag vuur in olijfolie aan tot hij zacht is. Voeg dan de currypasta toe en laat dit al roerende nog 4 minuten fruiten. Voeg dan de groenten toe, roer en laat ze ongeveer 5 minuten meebakken. Dan doe je de tomatenblokjes, kokosmelk en kikkererwten erbij en maak je het geheel op smaak met peper en zout. Laat het geheel nog eventjes (weer 5 minuutjes) doorkoken en serveer met naanbrood (of pitabrood, als je dat toevallig in huis hebt) en chutney.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *