Vega-lasagne met drie kazen

Al een paar weken staat er ‘lasagne’ op het menu. Meestal maak ik die gewoon met tomatensaus en béchamel, maar soms ben ik zo slim om geen melk in huis te hebben. Bovendien is iets anders dan tomatensaus ook wel lekker. Vandaag was ik redelijk laat thuis (17.00 uur) dus geen typische lasagne-dag, zou je zeggen. Toch besloot ik me er aan te wagen.

De lasagne stond om stipt 18.00 uur op tafel. Wil je dus een relatief snelle lasagne maken, die in een uurtje op tafel staat? Dan is deze vegetarische lasagne met drie kazen een heel goed idee! Ik verwerkte roomkaas (á la philadelphia), mozzarella en oude kaas in deze lasagne. In plaats van oude kaas kun je ook gewone (jonge/belegen) kaas nemen of geitenkaas. De roomkaas/slagroomsaus zou je kunnen vervangen door béchamel, maar dan krijg je wel een hele andere smaak.

Lasagne 3 kazen

Het recept

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten (voor 2 grote of 3 kleine eters, serveer er eventueel een salade bij):

  • 250 gram verse spinazie
  • 250 gram bloemkool
  • 2 tomaten
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • lasagnebladen
  • 150 ml slagroom
  • 2 eetlepels roomkaas naturel
  • 1 bolletje mozzarella
  • een handje geraspte oude kaas
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Verwarm eerst de oven voor op 200 graden.

Snipper de ui, pers de knoflook en fruit deze samen aan in wat olijfolie. Snijd de bloemkool in stukjes en voeg deze, samen met de spinazie, toe als de ui glazig is. Kruid met nootmuskaat, peper en zout en laat de spinazie slinken. Voeg dan de roomkaas en de slagroom toe. Roer het door totdat het een mooie saus is.

Giet de mozzarella af en snijd zowel de tomaat als de mozzarella in dunne plakjes. Begin dan met het opbouwen van je lasagne: eerst een dunne laag bloemkool/spinazie/roomsaus, dan lasagnebladen en vervolgens een laag tomaten en mozzarella. Weer een laagje lasagnebladen, roomsaus, lasagnebladen, tomaten/mozzarella, lasagnebladen en sluit af met de roomsaus. Bestrooi met geraspte kaas. Bak de lasagne met drie kazen in 30 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) totdat de bovenkant goudbruin is en de lasagnebladen mooi gaar zijn. Serveer direct.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *