Tagliatelle met asperges en geitenkaas

In het voorjaar vind ik het heerlijk om verse asperges te eten. Vroeger hadden wij een aspergebed in de tuin. We moesten dan dagelijks asperges steken om in het weekend één keer met zijn vieren asperges te kunnen eten. Helaas zijn die planten al lang zo jong niet meer en kunnen we dus niet meer in de tuin van mijn ouders asperges steken.

Ik kocht vandaag groene asperges omdat ze geen witte hadden. Met die groene asperges maakte ik dit heerlijke pastagerecht, waarbij ik de asperges combineerde met andere verse voorjaarsgroenten: raapstelen en spinazie uit eigen tuin. De geitenkaas zorgt voor wat pit. Deze tagliatelle met asperges en geitenkaas is wat mij betreft een echte aanrader, we hebben zojuist de pan leeggeschraapt!

Tagliatelle met asperges geitenkaas

Het recept voor tagliatelle met asperges en geitenkaas

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 150 gram tagliatelle
  • 300 gram groene asperges
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 200 gram spinazie en/of raapstelen
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • zout naar smaak

Kook de tagliatelle en eieren in ruim water met zout 8 minuten, totdat de tagliatelle beetgaar is. Snijd de onderste 1-2 cm van de asperges af en snijd de asperges in stukken van ongeveer 5 cm. Kook de aspergestukjes 5 minuten voor. Snipper ondertussen een ui en fruit deze, samen met een geperste teen knoflook, aan in wat olijfolie. Voeg de aspergestukjes toe, roerbak nog 3 minuten. Doe er dan de spinazie en/of raapstelen bij en laat deze kort slinken.

Giet de tagliatelle af, voeg deze bij de groenten en roer het er doorheen. Verkruimel de geitenkaas over de pasta. Serveer de pasta met de hardgekookte eieren.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *