Surinaamse kip massala

Vroeger, toen ik ging studeren, kookte ik graag uit pakjes en zakjes. De welbekende wereldgerechten waren ook in mijn keuken favoriet. Gelukkig ontdekte ik dat je ook zonder die pakjes en zakjes heel erg lekker kunt koken. Ik ging namelijk in Duitsland wonen, waar ze helemaal geen wereldgerechten verkopen!

Dit recept voor kip massala stamt uit de tijd dat ik in Duitsland studeerde en verlangde naar de Hollandse Surinaamse Roti. In de loop der tijd ben ik door schade en schande wijzer geworden en vandaag maakte ik deze versie van kip massala. Maar echte roti’s, die verkopen ze niet bij de lokale super. Ik serveer het dus gewoon met tortillawraps, werkt ook prima.

Kip massala

Het recept

Bereidingstijd: 45 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 kipfilet
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 1 halve eetlepel komijnzaad
  • 1 halve eetlepel paprikapoeder
  • 1 halve eetlepel gemalen koriander
  • chilipoeder naar smaak (theelepel ongeveer, wordt-ie lekker pittig)
  • zout naar smaak
  • olijfolie
  • 2 eieren
  • 4 tomaten
  • 4 grote aardappels
  • 150 gram sperziebonen
  • wraps of rotivellen (of rijst, dat kan natuurlijk ook)

Snijd de kip in blokjes. Vermeng de kruiden met 2 eetlepels olijfolie. Roer de stukjes kip hierdoorheen en zet dit even aan de kant. Snipper ondertussen de ui en pers de teen knoflook uit; fruit deze vervolgens samen even aan in wat olie. Schil de aardappels, snijd deze in stukjes en voeg ze bij de uien. Laat dit mengsel een minuut of 5 op hoog vuur (goed roeren, anders brandt het aan) garen. Voeg dan de kipstukjes met het kruidenmengsel toe en blijf roeren totdat er geen rauwe stukjes kip meer zichtbaar zijn. Doe er eventueel wat extra olie bij.

Snijd de tomaten in stukjes en voeg deze bij het aardappel/kipmengsel. Laat het geheel inkoken tot het de consistentie van een saus heeft. Dit komt doordat de tomaten uit elkaar vallen. De aardappels en kipstukjes moeten goed gaar zijn. Kook ondertussen de eieren en de bonen. Serveer de kip massala met hardgekookte eieren, boontjes en wraps.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *