Sperziebonensalade met geitenkaas

Gelukkig, de zon is terug! Ik werd helemaal niet blij van de 60 (!) uur regen die wij hier in het midden van het land achtereen hadden. Het was een troosteloze boel. Alleen het onkruid was er blij mee, dat groeide echt superhard. Aan de slag in de tuin dus maar weer. Nu de zon weer schijnt is het weer tijd voor salades. Gisteren aten wij een maaltijdsalade met sperziebonen, geitenkaas en een yoghurt-mosterddressing.

Het recept zag ik ooit in de allerhande, en zoals wel vaker is dat recept gedurende de jaren steeds een beetje aangepast. Ik geloof niet dat ik het ooit voor elkaar heb gekregen om twee keer een identiek gerecht neer te zetten. Ach, als het maar lekker is, toch?

Voor deze sperziebonensalade gebruik je het liefst verse sperziebonen. Die zijn nu overal te krijgen (of te oogsten, als je het geluk hebt dat je een moestuin hebt). Sperziebonen uit de diepvries werken ook, maar bonen uit pot of blik zijn te zout en dat is niet zo lekker in deze salade.

Sperziebonensalade

 

Het recept

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 400 gram sperziebonen
  • 200 gram rucola
  • 1 blikje artisjokharten
  • 4 eieren
  • 100 gram harde geitenkaas in blokjes
  • 50 gram hamblokjes (Liever vega? Neem 50 gram extra kaas)
  • 1 ui
  • 2 flinke eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 2 theelepels grove mosterd
  • scheutje citroensap

Kook de eieren in 7 minuten hard. Spoel ze af met koud water en pel ze. Kook de sperziebonen in 15 minuten beetgaar, spoel ook deze af met koud water en laat ze uitlekken. Roer de yoghurt, mayo, mosterd en citroensap door elkaar tot een gladde saus. Snijd de ui in dunne halve ringen, halveer de artisjokharten en snijd de eieren in partjes.

Meng in een grote kom de bonen, rucola, uiringen, hamblokjes en geitenkaas met de dressing. Verdeel de salade over borden of kommetjes en garneer met de eieren en de artisjokharten. Geniet van een heerlijke lunch in het zonnetje!

PS. Mocht je de foto overbelicht vinden, dat klopt. De zon scheen. Hard. En mocht je de eieren missen op de foto, dat klopt ook. Die waren op voordat ik een foto ging maken.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *