Snelle nep-tiramisu met 43

Sommige recepten blijven veel te lang op mijn to-cook-list staan. Dit is er één van: tiramisu met liquor 43. Vandaag was ik zielig (want moest alleen eten) en troostte ik mijzelf door dan maar te gaan experimenteren met het concept tiramisu met 43. Quarante-et-très spreek je dat uit, op z’n Spaans. Helaas werd het wel een beetje een neppe tiramisu, want officieel moet er natuurlijk andere likeur in, koffie en rauw ei – en daar had ik natuurlijk dan weer geen zin in. Het is immers gewoon een doordeweekse dinsdag dus het moet allemaal niet te moeilijk zijn.

Maar goed, een neptiramisu is ook lekker, zeker als er 43 in zit. Bovendien is deze versie supersnel, want hij hoeft niet op te stijven. Je kunt hem in een paar minuten maken en opeten. Of je maakt ‘m wel vantevoren, zet ‘m in de koelkast en geniet een paar uur later alsnog van deze neptiramisu. Dat mag natuurlijk ook.

Ik maakte twee schaaltjes, zodat vriendlief vanavond ook nog kan genieten van dit dessert. Tel een klein schaaltje per persoon, want het is, net zoals ‘echte’ tiramisu, behoorlijk machtig. Ik gebruik voor dit soort dingen crème brulee schaaltjes, waarin ooit kant-en-klare crème brulee zat. Handig!

Tiramisu 43

Het recept

Bereidingstijd: 10 minuten 

Ingrediënten per twee schaaltjes (maak zoveel schaaltjes als je wilt):

  • 2 flinke eetlepels mascarpone
  • 6 lange vingers
  • 20 ml liquor 43
  • 1 zakje vanillesuiker
  • cacao voor eroverheen

Week 4 lange vingers in liquor 43. Breek ze in stukjes en verdeel ze over de kleine schaaltjes. Roer de mascarpone goed los met de vanillesuiker, totdat dit bijna luchtig wordt. Goed roeren dus! Verdeel de mascarpone dan over de lange vingers. Dip de laatste twee lange vingers in de 43, leg ze op de schaaltjes en garneer met cacao. Appeltje-eitje dus. Serveer direct of zet in de koelkast tot gebruik.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *