Pompoencake met ammaretti

Laatst maakte ik parelcouscous met pompoen. Toen ontdekte ik dat ik toch niet zo heel erg van pompoen hield, maar ja, er lag dus nog wel een halve flespompoen in de koelkast. Tijd om daar toch maar iets mee te maken dan!

Als je googlet op pompoen recepten vind je ontzettend veel pumpkin spice ideeën. Daar kon ik wel iets mee. Ik besloot om De Zilveren Lepel er op na te slaan en voilá: een pompoencake! Natuurlijk paste ik het recept aan naar mijn eigen smaak en naar wat ik in huis had. Het resultaat mag er wezen: een mooie, luchtige, gele cake, maar je proeft niet eens meer dat er pompoen in zit!

Pompoencake

Het recept

Bereidingstijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 160 gram gekookte gezoete pompoenstukjes (ik kookte de pompoenstukjes in een laagje water met suiker tot ik ze met een pollepel gemakkelijk doormidden kon duwen)
  • 100 gram boter op kamertemperatuur
  • 150 gram suiker
  • 185 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
  • 1 theelepel geraspte sinaasappelschil
  • 10 verkruimelde ammaretti (bitterkoekjes werken ook)

Bekleed een cakevorm met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op 190-200 graden. Mix boter en suiker tot het een romig geheel is. Voeg dan de zachte, zoete en nog vochtige pompoenstukjes toe en het zelfrijzend bakmeel. Mix tot de stukjes helemaal zijn verdwenen. Voeg dan 2 eieren toe en mix weer tot het een luchtig beslag is. Als laatste roer je de kruiden, verkruimelde koekjes en de sinaasappelschilrasp erdoorheen. Giet het beslag in de cakevorm en bak de cake in 40 minuten goudbruin en gaar. Een satéprikker moet er schoon uitkomen, dan is de cake goed.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *