Pizza met geitenkaas

Iedere week maak ik een weekmenu. Zo kan ik in het weekend al boodschappen doen en hoef ik als ik thuiskom van mijn werk niet meer na te denken over de bekende vraag ‘Wat eten we vandaag?’. Ideaal. Bovendien kan ik dan gemakkelijk rekening houden met dingen als etentjes, lange werkdagen of bijvoorbeeld de foodblogswap. Zo aan het eind van de maand weet ik namelijk al dat ik van een andere blog ga koken.

Afgelopen weekend heb ik dan ook rustig de blog van Marloes – ‘Spruitjes zijn niet vies‘ – doorgespit. De naam van haar blog zegt het eigenlijk al: Marloes heeft het tot haar missie gemaakt om te bewijzen dat sommige ingrediënten echt heel lekker kunnen zijn, als je ze maar goed klaarmaakt.

Marloes at in Londen eens een pizza. Goed verhaal, lekker kort, zou je zeggen. Maar dit was een ge-wel-dig-e pizza. Reden genoeg voor mij om deze pizza met geitenkaas te kiezen voor de woensdag. Gisteren maakte ik dan ook de pizza met geitenkaas en gekarameliseerde ui en ja, hij was heerlijk! Ik maakte wel zelf deeg en saus en koos ervoor om spinazie toe te voegen voordat de pizza de oven in ging. Ook liet ik de olijfjes weg, anders lustte vriendlief ’t niet.

De zoete gekarameliseerde ui smaakt heel lekker met de geitenkaas. De spinazie voegt wat extra vitamientjes toe en de pijnboompitjes zorgen voor een lekkere crunch. Prima pizza!

Pizza geitenkaas fbs

Het recept

Bereidingstijd: 30 minuten (plus eventueel 1,5 uur voor het deeg+saus)

Ingrediënten:

  • 1 portie pizzadeeg
  • 100 ml tomatensaus (uit pot of homemade)
  • 1 ui
  • 50 gram zachte geitenkaas
  • een handje spinazie
  • een paar pijnboompitjes
  • 2 theelepels suiker
  • een flinke klont boter
  • 20 ml water

Rol je deeg uit tot een mooi pizzaformaat en bak de bodem 10 minuten voor op 200 graden. Karameliseer de ui: snijd hem in dunne ringen, smelt een flinke klont boter en bak de ui in 10 minuten op laag vuur totdat hij helemaal zacht is. Voeg dan de suiker toe en 20 ml (klein scheutje) water. Laat de uien nog 5 minuten opstaan totdat zij mooi zacht en lichtbruin zijn.

Bestrijk de pizzabodem met saus, spinazie, gekarameliseerde uien en pijnboompitjes. Bak de pizza nog 10-15 minuten op 200 graden totdat de kaas gesmolten is en de randjes knapperig zijn. Serveer direct en geniet!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *