Pasta met broccoli en ui

Toen ik ging studeren maakte ik vaak pasta met broccoli, spekjes en broodkruimels. Supersimpel en ideaal studentenvoer. Echt waar, je kookt pasta, mikt er broccoliroosjes bij (van de steel maak je soep), bakt wat spekjes en in het spekvet bak je daarna wat paneermeel/panko/verkruimelde crackers. Lukt gegarandeerd!

Vandaag maakte ik een vegetarische variatie hierop. Door de spekjes te vervangen door rode ui en de kruimels wat meer pit en smaak mee te geven, krijg je zo toch een spannend gerecht. Nog steeds enorm simpel, nog steeds succes gegarandeerd en nu ook geschikt voor als je geen vlees wilt eten. Of geen spekjes in huis hebt, dat kan ook.

Pasta broccoli

Het recept

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingredi├źnten per persoon:

  • 100 gram pasta
  • 1 rode ui
  • ongeveer 100 gram broccoli/bloemkoolroosjes
  • 1 teen knoflook
  • 1 cracker of beschuit
  • olijfolie
  • chilipeper en zout

Kook de pasta met de broccoli/bloemkoolroosjes in ongeveer 8 minuten beetgaar en giet af. Snijd de rode ui in ringen. Bak de ui samen met een uitgeperste teen knoflook in wat olijfolie tot hij zacht is. Roer de ui door de pasta. Verkruimel als laatste de cracker/beschuit (boterham kan ook, eventjes in stukjes scheuren en dan staafmixen tot kruimels) en bak de kruimels in wat olijfolie met een beetje zout en chilipeper totdat zij goudbruin en knapperig zijn. Serveer de pasta met de kruimels. Geef er eventueel nog een frisse salade bij voor een volwaardige maaltijd.

O ja, dit kun je ook goed maken met een restje gekookte pasta en/of gekookte broccoli. Fruit dan de ui en knoflook en laat vervolgens de gekookte pasta/broccoli even meebakken totdat deze warm is/zijn. Voeg eventueel nog vers gekookte pasta/broccoli toe. Bak daarna de kruimels en strooi deze vlak voor serveren erover.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *