Parelcouscous met pompoen

Het is een tijdje wat stiller geweest hier op de blog. Druk-druk-druk op het werk, je kent het wel. In het onderwijs betekent dat rapportvergaderingen, oudergesprekken en bergen nakijkwerk die op me liggen te wachten. Gelukkig is lesgeven één van de leukste dingen die er is, dat maakt veel goed!

Maar ja, fatsoenlijk koken schiet er dan nog wel eens bij in. In het weekend maakte ik een grote pan snert, die ik helaas niet charmant op de foto kreeg. Vandaag was ik eens voor zes uur thuis en zag ik mijn kans schoon om een gerechtje te maken met die mooie flespompoen die al een tijdje op mij lag te wachten in de koelkast.

Ik combineerde het zoetige van de geroosterde pompoen met een licht pittig geitenkaasje, wat knapperige pompoenpitjes en heerlijke parelcouscous. Het hele gerechtje serveer ik in een koolblad, want dat ziet er zo leuk uit! Bovendien zit er ook kool door: supergezond!

Dit gerecht is zeker ook geschikt als bijgerecht met de feestdagen. Parelcouscous staat heel mooi, ziet er luxe uit maar is echt easy klaar te maken. Je kunt dit gerecht bovendien al ’s middags voorbereiden, dan hoef je ’s avonds alleen de parelcouscous te koken, het te mengen en op te warmen. Geniet ervan!

Parelcouscous pompoen

Het recept

Bereidingstijd: 20 minuten (plus 30 minuten oventijd)

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1/2 flespompoen (300 gram vruchtvlees)
  • 100 gram gesneden spitskool (plus eventueel wat mooie bladeren om het in te serveren)
  • 150 gram parelcouscous
  • 100 gram zachte geitenkaas
  • 1 theelepel gemalen venkelzaad
  • 1 theelepel gedroogde chilivlokken
  • zeezout naar smaak
  • 2 eetlepels pompoenpitten
  • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de pompoen in stukken, schil ze en verwijder het draderige binnenste. Doe ze met een eetlepel olijfolie, het venkelzaad, de chilivokken en wat zeezout in een ovenschaal en rooster de pompoen 30 minuten op 200 graden. Rooster de pompoenpitten met wat zout in een droge koekenpan totdat zij beginnen te poffen.

Kook de parelcouscous en spitskool in 10 minuten beetgaar. Leg op ieder bord een mooi blad rauwe spitskool (dat eet je niet mee op). Serveer de parelcouscous met pompoen en spitskool, pompoenpitten en wat zachte geitenkaas in het mooie spitskoolblad.

PS. Houd je niet van pompoen? Met paprika is het ook erg lekker!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *