Panna cotta met citroen

Ik heb voor jullie eens iets anders: een panna cotta met citroen. Na de gemakkelijke hoofdgerechten, veelal in Italiaanse stijl, heb ik een keer een toetjes-recept bedacht. Nog steeds in Italiaanse stijl, dat dan weer wel. En gelukkig is het ook nog heel gemakkelijk te maken!

Ik houd niet zo van hele zoete toetjes. Natuurlijk kan ik dingen met chocolade altijd waarderen, maar zoete zuivelgerechtjes zijn vaak niet zo aan mij besteed. Daarom koos in plaats van een traditionele panna cotta met vanille voor een panna cotta met citroen. Net ietsje frisser en minder zoet. Houd je meer van vanille? Dan voeg je in plaats van citroensap naderhand, een opengesneden peul vanille toe tijdens het koken van de melk. Supersimpel!

Panna cotta met citroen

Het recept

Ingrediënten voor 2 glaasjes van 100 ml:

  • 100 ml volle melk
  • 100 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • sap van 1 citroen
  • 2 blaadjes gelatine

Meng de melk, slagroom en suiker in een pannetje en breng dit mengsel aan de kook. Laat het vijf minuutjes doorkoken. Week ondertussen de gelatine 5 minuten in koud water. Als het melkmengsel gekookt is en de gelatine zacht, roer je de gelatine voorzichtig door de melk.

Nu is het wachten geblazen, want als je het citroensap bij te warme melk doet, gaat het schiften en krijg je een soort kaas en wei. Dat willen we niet, dus moet je wachten tot het mengsel handwarm is. Dan kun je voorzichtig, beetje bij beetje het citroensap toevoegen. Proef af en toe tussendoor, zodat het niet te zuur wordt. Als het mengsel op smaak is, giet je het voorzichtig in twee kleine glaasjes. Die zet je 1,5 uur in de koelkast totdat ze mooi opgestijfd zijn. Garneer met (citroen)siroop en eetbare bloemetjes en geniet!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *