Open lasagne caprese

Vandaag moest vriendlief werken (op zaterdag!) en haalde ik hem aan het eind van zijn werkdag op. We waren laat thuis, maar er moest nog wel gekookt worden. Gelukkig herinnerde ik me dit gerechtje, wat werkelijk in 10 minuten op tafel staat. Supersimpel, supersnel en superlekker.

Deze open lasagne caprese is een combinatie van lasagne en salade. Salade caprese wel te verstaan. Tomaat, basilicum en mozzarella. Dat combineerde ik met warme lasagnebladen, wat rucola en geitenkaas en voilá, zie daar een open lasagne caprese. Klinkt wel leuk, toch?

Open lasagne

 

Het recept

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 6 lasagnebladen
  • 2 tomaten
  • 12 plakjes courgette
  • 1 bolletje mozzarella
  • olijfolie
  • een handje rucola
  • een paar blaadjes basilicum
  • wat pijnboompitjes
  • wat geraspte geitenkaas
  • dressing (balsamico is lekker)

Kook de lasagnebladen in water met zout in 8 minuten beetgaar. Bak de courgetteplakjes in wat olijfolie tot zij een licht kleurtje krijgen. Snijd ondertussen de tomaten en mozzarella in plakjes. Leg op ieder bord wat rucola, een stukje tomaat en wat mozzarella. Hier bovenop een lasagneblad, dan een laagje tomaat, rucola, basilicum, mozzarella en courgette. Zorg er telkens voor dat de mozzarella het lasagneblad raakt, zodat de kaas een beetje smelt. Herhaal deze laag. Maak af met een lasagneblad, mozzarella, tomaat en rucola. Bestrooi met pijnboompitten en geitenkaas en serveer direct, zodat de lasagne nog warm is. Geef er eventueel een lekkere dressing (bijv. van balsamico-azijn) bij, maar ook zo puur is het al erg lekker!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *