Mexicaanse tortillataart

Zo af en toe struin ik het internet af op zoek naar inspiratie. Inspiratie wat betreft eten, natuurlijk. Op verschillende blogs kwam ik recepten tegen voor wraptaarten en tortillataarten. Na een snelle inspectie van de koelkast besloot ik gisteren dat het weer eens tijd was voor een dagje Mexicaans en maakte ik deze Mexicaanse tortillataart met Griekse yoghurt, tomatensaus, gehakt en guacamole.

Zo’n Mexicaanse tortillataart ziet er best indrukwekkend uit, maar eigenlijk is hij heel simpel te maken. Ik gebruikte drie verschillende lagen: eentje met Griekse yoghurt, kruiden en tomaten, eentje met tomatensaus met gehakt, paprika en maïs en als laatste een laag versgemaakte guacamole. Mocht je nou geen zin hebben om guacamole te maken, of je vindt dat te veel werk, doe er dan een extra yoghurtlaag tussen. In minder dan een uurtje zet je deze geweldige tortillataart op tafel!

Mexicaanse tortillataart

Het recept voor Mexicaanse tortillataart

Bereidingstijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4-6 personen (serveer er eventueel een salade bij):

  • 5 grote tortillawraps
  • 3 eetlepels guacamole:
    • 2 avocado’s
    • 1 Spaanse peper
    • 1 kleine ui
    • 1 teen knoflook
    • 1 limoen
    • flinke snuf zout
  • 6 eetlepels Griekse yoghurt
  • 3 grote tomaten
  • 150 gram gehakt
  • 1 ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 rode paprika
  • 1 klein blikje maïs
  • 150 ml gezeefde tomaten
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theelepel chilipoeder
  • peper en zout naar smaak
  • geraspte kaas

Maak eerst de guacamole: schep het vruchtvlees uit de avocado’s en prak dit met een vork tot een smeuïg geheel. Snipper ui, knoflook en peper heel fijn en voeg deze toe. Knijp het sap uit de limoen boven de saus. Maak op smaak met zout naar smaak.

Vervolgens ga je aan de slag met de tomaten/gehaktsaus. Snipper een ui, fruit deze aan in wat olijfolie en voeg dan het gehakt toe. Rul het gehakt, snipper bleekselderij en paprika en voeg deze toe als het gehakt gaar is. Kruid met paprikapoeder, chilipoeder en peper en zout naar smaak. Doe de gezeefde tomaten en de maïs erbij, proef en zet aan de kant.

Snijd de tomaten in plakken en verwarm de oven alvast voor op 200 graden.

Dan kun je nu de taart gaan opbouwen. Vet de bodem van een springvorm in met wat boter. Begin met een wrap, daarbovenop smeer je 3 eetlepels Griekse yoghurt. Kruid met wat zout, knoflook- en chilipoeder en beleg met de tomatenplakken. Daarbovenop leg je een wrap en een laag tomatensaus. Dan weer een wrap en 3 eetlepels guacamole, nog een wrap, tomatensaus en dan de laatste wrap. Bovenop de taart doe je weer 3 eetlepels yoghurt, de resterende tomatenplakken en je sluit af met geraspte kaas.

Bak de tortillataart 30 minuten op 200 graden, totdat de kaas gesmolten is en alle lagen goed warm zijn. Serveer met de resterende guacamole, dipgroenten, tortillachips en een lekkere salade. Geniet ervan!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *