Lemon curd

De zon schijnt! Vorig jaar probeerde ik in de lente een citroentaartje met lemon curd te maken, maar dat resulteerde – behalve in een prima taartje – in een oven vol plakkerige citroenpasta. Nu april zojuist geëindigd is en ik voor de foodblogswap bij Share love, not secrets op zoek ging naar een leuk recept, vond ik daar een gemakkelijk recept voor lemon curd! Dat moest ik proberen, zeker nu ik het perfecte scones-voor-op-zondag-ochtend recept heb gevonden.

Vandaag maakte ik dus (ja, vandaag pas… Ik blame de Ardennen, waar we vorige week belandden) deze geweldige lemon curd. En inderdaad, hij is gemakkelijk, redelijk snel, kan bijna niet mislukken en smaakt verrukkelijk! Maken dus. Je serveert ‘m bij scones, zandkoekjes, toast, meringues of gebruikt ‘m in een taart, bijvoorbeeld deze. Geniet ervan!

Lemon curd fbs

Het recept voor lemon curd

Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten voor 1 potje van ongeveer 370 gram:

  • 3 en een halve citroen
  • 100 gram roomboter
  • 125 gram suiker
  • 5 eierdooiers

Maak je citroenen goed schoon en rasp de schil van 3 citroenen. Pers ze daarna uit. Smelt de boter op laag vuur, voeg citroensap, citroenrasp en suiker toe en roer goed, als het gemengd is mag het vuur uit. Zet alvast een pannetje water op waar je andere pannetje (met het botermengsel) straks boven op past, zodat je de curd au bain marie kunt indikken.

Scheid de eieren, zet het kleine pannetje boven op de pan met kokend water en voeg de eidooiers bij het botermengsel. Blijf goed roeren totdat de lemon curd indikt. Ik test dit altijd heel gemakkelijk door een klein druppeltje op een koude lepel te laten vallen, als het stolt tot de gewenste dikte is het goed. Steriliseer een glazen jampot met kokend water en giet daar de hete lemon curd in. Laat afkoelen en bewaar je lemon curd in de koelkast.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *