Lauwwarme bonensalade met brie

Vorige week zei ik het al: peulvruchten zijn gezond. Omdat we vaker peulvruchten zouden moeten eten, wil ik jullie graag meer recepten met peulvruchten geven. In deze lauwwarme bonensalade gebruikte ik kikkererwten. Deze vrij neutrale eiwitbommetjes geven net een nootachtig tintje aan een winterse salade.

Deze salade doet het ook goed als lunch, als je hem bijvoorbeeld de volgende dag (helemaal afgekoeld) meeneemt naar je werk. Ik deed dat en gebruikte toen in plaats van gepaneerde brie stukjes harde geitenkaas. Voor wat extra vulling bakte ik de restjes van het ei (dat je gebruikt om de brie in te paneren) tot een mini-omelet. Extra lekker: één keer koken, twee keer eten!

Bonensalade brie

Het recept

Bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram sperziebonen (diepvries of voorgekookt)
  • 200 gram kikkererwten (half blik)
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 4 stukjes brie
  • 1 tomaat
  • 1 geklutst ei
  • paneermeel
  • beetje bloem
  • olijfolie
  • peper, zout en chilipoeder naar smaak

Paneer de stukjes brie: haal ze achtereenvolgens door de bloem, het ei en als laatste door het paneermeel. Bak de stukjes gepaneerde brie in wat hete olijfolie tot zij knapperig zijn. Leg de stukjes brie aan de kant.

Snijd de rode ui in halve ringen en de paprika en tomaat in stukjes. Bak de helft van deze ringen samen met de paprika en tomaat in wat olijfolie tot de ui zacht is. Voeg de (voorgekookte) sperziebonen en de kikkererwten toe. Kruid met peper, zout en chilipoeder naar smaak. Doe de groenten alvast op een bord. Verdeel de andere helft van de uienringen rauw over de nog warme salade.

Bak de stukjes brie nu opnieuw zodat zij extra krokant en warm worden geserveerd. Leg de brie op de lauwwarme bonensalade en serveer direct.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *