Kokoscake zonder boter

Mei was een drukke maand: op vakantie, op uitwisseling met leerlingen, eindexamens nakijken… Veel te druk om te bloggen, dat bleek. Jammer, want ik heb echt wel lekkere dingen gemaakt. Vegetarische lasagne met rode wijn, veganistische kruidenbouillon met kruiden uit eigen tuin en afgelopen weekend deze luchtige cake zonder boter. Gelukkig heb ik wel enkele foto’s gemaakt, dus het recept voor deze kokoscake krijgen jullie alvast. De rest moet ik nog maar eens maken om te kunnen publiceren.

Deze kokoscake zonder boter maakte ik omdat mijn schoonouders langskwamen en ik niets lekkers in huis had. Aan het bakken dan maar! Helaas had ik ook geen boter meer… Gelukkig vond ik nog wat slagroom en kokosmelk en pakte die combinatie perfect uit. Het beslag smaakt licht naar kokos, maar de cake zelf eigenlijk niet. Mocht je dat wel graag willen, dan zou je wat kokossnippers door het beslag kunnen roeren, of over de cake strooien als hij uit de oven komt. Maar ook zonder is deze cake hartstikke lekker!

Kokoscake zonder boter

Het recept voor kokoscake zonder boter:

Bereidingstijd: 10 minuten + 1 uur oventijd

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 200 ml slagroom
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 gram suiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepeltje bakpoeder

Verwarm de oven voor op 190 graden. Meng eieren, slagroom en kokosmelk met elkaar tot een glad geheel. Voeg de suiker toe en roer met een garde tot deze is opgenomen. Voeg als laatste het zelfrijzend bakmeel en bakpoeder toe. Klop goed met een garde tot er geen klontjes meer in het beslag zitten.

Stort het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak de cake 50-60 minuten goudbruin en gaar. Als je er een prikker insteekt, en er blijft geen beslag meer aan hangen, dan is de kokoscake zonder boter klaar. Serveer met clotted cream of slagroom, of pak een plakje in voor bij de lunch. Lekker!

De cake blijft goed ingepakt in aluminiumfolie minimaal 3 dagen lekker, daarna was hij op.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *