Kleurige kipcurry met zoete aardappel

Afgelopen weken bleek dat ik erg moest wennen aan mijn nieuwe vijfdaagse werkweek. Daar kwam nog een ernstig zieke kat bij. Je snapt het, wij aten vooral saai, snel en simpel. Pasta met pastasaus uit pot, kroketten met mosterd (ja, als avondeten, slecht he…) en zelfs McDonalds. Die zit namelijk vlakbij de dierenarts.

Gelukkig kwam er ook aan deze tropenweken een einde, de kat doet ’t weer redelijk en ik had weer tijd om te koken. Vandaag aten we een leuk kleurrijk gerecht, geïnspireerd op roti. Eigenlijk werd het totaal geen roti, maar meer een soort kipcurry. Ach ja, het was in ieder geval lekker en het zag er leuk uit. Het oog wil immers ook wat!

Wat vinden jullie trouwens van mijn kleurrijke blauwe borden? Ik las ergens dat je in een foto contrast moet zoeken tussen de kleuren. Vandaar dat ik bij de Ikea tussen het afgekeurde servies vrolijke blauwe, groene en rode borden scoorde. Ik kreeg er in ieder geval een instant zomer gevoel van, zo met die rood-geel-groene curry erin.

Kipcurry zoete aardappel

Het recept

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 3 personen:

  • 1 kipfilet
  • een halve zoete aardappel
  • een handje erwtjes (diepvries)
  • een handje sperzieboontjes (diepvries)
  • 1 klein blikje suikermaïs
  • 1 theelepel gemalen komijnzaad
  • 1 theelepel ketoembar
  • 1 theelepel gemalen karwijzaad
  • 2 theelepels kerrie massala
  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • een half rood pepertje
  • 1 blik gepelde en gesneden tomaten
  • een klein scheutje kokosmelk
  • olijfolie
  • chilipoeder, paprikapoeder en zout naar smaak

Snijd de kip in stukjes en bereid vervolgens de marinade. Voor de marinade meng je 2 el olie, 1 tl komijn, 1 tl ketoembar, 1 tl karwij, 2 tl kerrie massala en een beetje zout. Pers 2 tenen knoflook erbij, snipper de ui en peper en voeg deze beide toe en roer als laatste de kipstukjes erdoor. Laat de marinade eventjes intrekken.

Snijd ondertussen de zoete aardappel in dobbelsteentjes. Verhit in een wok of grote koekenpan een klein beetje olie. Bak de gemarineerde kipstukjes tot zij goudbruin en gaar zijn. Zorg dat je alle marinade toevoegt, dat is de basis van de saus. Voeg, als de kip gaar is, het blik tomatenblokjes, een scheutje kokosmelk en de zoete aardappel toe. Laat dit 20 minuten doorkoken.

Als de zoete aardappel na ongeveer 20 minuten gaar is, voeg je de andere groenten toe. Boontjes en erwtjes uit de diepvries, maïs uit blik. Lekker snel. Weer goed roeren en aan de kook brengen, proeven en op smaak brengen met zout, chilipoeder en paprikapoeder. Serveer met rijst, wraps of naanbrood. Smakelijk!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *