Kiprolletjes met pata negra en chinese kool

Laatst ging ik met mijn ouders en zusje uit eten om te vieren dat ik geslaagd was. Dat slagen is al een hele tijd geleden, maar ja, soms moet je creatief zijn om een gelegenheid te verzinnen om uit te gaan eten. We aten bij Het Lieve Leven. Daar werden we verrast met een vijf-gangenmenu vol lekkere, mooie en inspirerende gerechtjes. Vol inspiratie ging ik aan de slag om ook een mooi gerechtje op tafel te zetten. Het werden deze verrassende kiprolletjes.

Ik wilde eigenlijk kipgehaktballetjes in pittige tomatensaus maken. Supersimpel en geweldig resultaat. Maar omdat ik tijd genoeg had maakte ik het net ietsje luxer. Zie je het niet zitten om zelf gehakt te maken? Koop dan gewoon kipgehakt in de supermarkt, dat werkt vast net zo goed. Dan kun je de eerste stap helemaal overslaan en begin je bij het vormen van de rolletjes.

Kiprolletjes met pasta

Het recept

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 200 gram tagliatelle
  • 200 gram kipfilet
  • 1 kleine rode ui
  • 1 teen knoflook
  • een flinke hand verse platte peterselie en selderij
  • 20 gram roomboter
  • 100 ml slagroom
  • een handje champignons
  • 2 plakken pata negra (rauwe ham)
  • 2 blaadjes chinese kool
  • tomaten voor erbij
  • olijfolie
  • peper en zout

Begin met het maken van de kiprolletjes. Hiervoor maak je kipgehakt: doe de kipfilet in stukken in een blender, voeg de rode ui, de knoflook en de peterselie en selderij toe (alles in stukken) en blend het geheel tot een grof mengsel. Smelt de boter en voeg deze bij het mengsel, net als een klein scheutje slagroom. Kruid met wat zout en peper.

Vorm met natte, koude handen 6 (of 8) kleine rolletjes van ongeveer 4×2 cm van het gehakt. Bak de rolletjes in wat olijfolie of roomboter tot zij aan alle kanten mooi bruin zijn, dat duurt wel 10 minuten ofzo. Haal ze dan uit de pan en laat ze onder wat aluminiumfolie even rusten. Ondertussen snijd je de champignons in plakken. Bak deze in het vet van de kiprolletjes met wat zout.

Kook de tagliatelle beetgaar en verwarm de slagroom in een pannetje. Blancheer de blaadjes chinese kool even, dan kun je er gemakkelijk een rolletje van maken.

Als laatste rol je twee kiprolletjes in rauwe ham, twee in een koolblad en twee laat je zoals ze zijn. Bak deze rolletjes allemaal nog even om op te warmen. Serveer de pasta met de verschillende kiprolletjes, de champignons en een drupje warme slagroom. Een tomatensalade past hier erg goed bij.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *