Gezonde red velvet bites

Afgelopen week aten we rode risotto met biet, waarin ik twee bieten gebruikte. Toen bleven er nog 2 bietjes in de verpakking zitten, die natuurlijk snel op moesten. Ik ging op zoek naar een origineel recept met biet, een beetje in de stijl van de gezonde chocolade muffins, zodat ik de bietjes gezond maar lekker kon verwerken. Geïnspireerd door talloze red velvet cakes, ontwierp ik deze red velvet bites.

Deze red velvet bites zijn eigenlijk gewoon blokjes gezonde red velvet cake met mascarpone vulling. De blokjes zelf zijn dus erg gezond, de mascarponevulling ietsje minder. Maar ja, moet kunnen toch?! De red velvet bites bevatten geen suiker, geen gluten en wél twee soorten groenten/fruit. Best wel verantwoord dus!

Red velvet bites

Het recept voor 12 red velvet bites:

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 2 voorgekookte rode bieten (200 gram)
  • 1 banaan
  • 130 gram havermout
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel cacao

En voor de topping:

  • 3 flinke eetlepels mascarpone
  • 1 eetlepel cacao
  • 1 theelepel honing

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bieten en de banaan in blokjes. Doe ze samen met de eieren en de honing in de blender en blend tot het één geheel is. Voeg dan de havermout en de cacao toe en blend nogmaals totdat je geen stukjes meer ziet. Bekleed een brownievorm of ovenschaal met bakpapier, stort het deeg erin en bak de red velvet cake 30 minuten op 200 graden. Laat volledig afkoelen.

Roer voor de topping de cacao en honing door de mascarpone. Snijd de platte red velvet cake in tweeën, besmeer één helft met de mascarpone-topping en leg de andere helft er op zijn kop op. Besmeer ook de tweede helft met mascarpone. Snijd de red velvet cake in kleine blokjes, zodat je fijne red velvet bites krijgt. Serveer met een lekkere kop thee en geniet!

 

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

3 Comments

  1. De red velvet bites smaakte goed maar was erg compact op de foto oogt het luchtiger waar kan dit aan liggen?

    • Hoi Elly,
      Wat leuk dat je de red velvet bites hebt gemaakt!
      Misschien kun je proberen het ‘deeg’ wat langer te blenden/mixen, zodat er meer lucht in komt?
      Groetjes Marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *