Gezonde chocolade muffins

Het lijkt wel alsof ik ineens op de gezonde tour ben. Na de gezonde chocoladetruffels en de gezonde cupcakes met appel en wortel is het nu tijd voor gezonde chocolade muffins. Ik ben fan van mijn siliconen muffin vormpjes, die de laatste tijd overuren draaien. In een gewone muffinvorm blijft het deeg zo plakken, maar de plastic variant is ideaal!

Deze chocolade muffins noem ik gezond omdat er groenten en fruit in verstopt zitten. Bovendien heb ik maar een klein beetje honing toegevoegd in plaats van kristalsuiker. Lekkere dingen bakken is trouwens een goede manier om restjes groenten en fruit op te maken: in deze muffins zitten rode bietjes en banaan. Daar proef je helemaal niets van!

Gezonde chocolademuffins

Het recept

Bereidingstijd: 10 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 5 of 6 kleine muffins:

  • 100 gram gekookte rode bietjes
  • 1 overrijpe banaan
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 4 eetlepels cacao
  • 50 gram havermout
  • 50 gram volkoren tarwemeel (je kunt ook 100 gram havermout nemen voor een tarwe/glutenvrije variant)

Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng de droge ingrediënten. Prak de banaan en bietjes en mix deze samen met de eieren en de honing door de droge ingrediënten. Mix door totdat het een redelijk gladde massa is. Vul de muffinvormpjes en bak de muffins 30 minuten op 200 graden.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *