Courghetti met pesto en champignons

Lang geleden kreeg ik van mijn zusje voor mijn verjaardag een cadeaubon van een kookwinkel. Zoals dat gaat, bleef die bon bij mij in de kast liggen totdat ik ging verhuizen, de bon vond en gelukkig ontdekte dat het ding onbeperkt geldig was. Ik toog naar Nijmegen, vond de betreffende winkel en verliet diezelfde winkel enkele minuten later met een spirelli. Een wat? Een spirelli. Een veredelde puntenslijper voor groenten, waarmee je prachtige slierten kunt maken.

Op verschillende blogs (zoals hier, hier en hier) zag ik courgette-spaghetti voorbijkomen, en met de spirelli moest mij dat ook lukken. Geen idee hoe het officieel heet, maar courghetti klinkt wel leuk, toch? Het is dus niets anders dan courgette, in lange spaghetti-achtige slierten (al worden sommige wel héél lang, bijna 1,5 meter!). Ik combineerde het met pesto, champignons, ui en geitenkaas, om zo een heerlijk vegetarisch gerechtje op tafel te zetten.

Het lijkt veel, 1 courgette per persoon, maar dit gerecht is enorm koolhydraat-arm. Doordat je geen tarwe-spaghetti gebruikt maar courghetti (en een courgette voor 80% ofzo uit water bestaat) mis je heel veel calorieën. Dat betekent dat je meer moet eten voordat je vol zit (of hetzelfde eet als normaal en minder calorieën binnenkrijgt). Bovendien slinkt de courghetti ook nog als je ‘m bakt, dus neem van mij aan, gebruik een hele (normale) courgette per persoon.

Oh ja. Ik heb ook nog een heel lekker recept voor courghetti met kipballetjes! Lekkerrrr!

Courghetti champignons

Het recept

Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 courgettes
  • handje champignons
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • olijfolie
  • 2 eetlepels groene pesto (zelf maken? Klik!)
  • peper en zout
  • 50 gram harde geitenkaas, geraspt
  • zoete (cherry)tomaatjes
  • pijnboompitten

Eerst maken we de courghetti. Hiervoor was je de courgettes, snijd je het kontje eraf en draai je ‘m door de spirelli. Je kunt volgens google en diverse andere blogs ook een dunschiller gebruiken en dan de repen als tagliatelle serveren, of een juliennesnijder gebruiken. Komt neer op: maak slierten van de courgettes.

Snijd de ui in halve ringen, de champignon in plakken en pers de knoflook. Bak deze drie samen met een snufje zout in wat olijfolie totdat de ui glazig en zacht is. Zet aan de kant tot serveren.

Bak daarna de courghetti met 2 eetlepels pesto. Zorg dat je de pesto verdeeld over de courghetti, goed roeren dus. Na 2 minuten is dit klaar, het moet iets slinken en iets garing krijgen, maar vooral warm worden. Je wilt geen prutje ervan maken, het mag nog bite hebben.

Als laatste bak je de pijnboompitten kort. Serveer de courghetti met de champignons en uien. Verdeel de geitenkaas, pijnboompitjes en tomaatjes erover. Smakelijk eten!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *