Courgettesoep met avocado

Mijn ouders kwamen dit weekend op bezoek en hadden een ‘kleinigheidje’ voor me meegenomen. Het ‘kleinigheidje’ bleek ruim 2 kilo courgette te zijn en een koolrabi (waar ik frietjes van maakte). Maar die courgette, daar zat ik al een tijdje mee. In mijn koelkast bleken ook nog eens al twee courgettes te liggen…

Tijd voor courgetterecepten dus! Met een mooie dunne courgette maakte ik courghetti. De dikke van ruim 12 cm doorsnee paste helaas niet in de spirelli, dus die ging in de soep. Om de soep romig te maken gebruik ik normaal gesproken slagroom, maar dat had ik niet meer in huis. Wél had ik nog een avocado die op moest… Experimentje dus, maar pakte erg goed uit!

Courgettesoep avocado

Het recept

Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten voor 4 grote kommen:

  • 1 hele grote courgette (ongeveer 800 gram, maar je snijd nog wat weg bij zo’n dikkerd)
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 2 tenen (gepofte) knoflook
  • 1 avocado
  • olijfolie
  • peper en zout
  • water
  • garnering (ik gebruikte fetakaas en bosui)

Snijd de ui in ringen, maak de bleekselderij schoon en snipper deze. Fruit de ui en bleekselderij aan in wat olijfolie totdat de ui glazig is. Voeg de knoflooktenen in hun geheel, maar zonder velletje, toe. Was de courgette, verwijder minder mooie plekken en snijd hem in blokjes. Als er al zaadjes in het midden beginnen te vormen, kun je het midden er ook het beste uitsnijden, dit wordt snel bitter. Voeg de courgetteblokjes bij de uien en bleekselderij. Kruid met peper en zout.

Voeg zoveel water toe dat alles ongeveer 2 cm onder water staat. Dat is ongeveer 1 liter. Breng aan de kook en laat de soep ongeveer 10 minuten doorkoken, totdat de courgette gaar begint te worden. Doe ondertussen het vruchtvlees van de avocado in een bak en pak je staafmixer. Voeg na tien minuten de soep bij de avocado, pureer het geheel met de staafmixer en kruid nogmaals naar smaak met peper en zout. Serveer de soep direct na het pureren en garneer met wat jij lekker vindt!

Zo zonder toppings heb je een heerlijk romige, veganistische courgettesoep. Als je geen kaas gebruikt voor de garnering blijft je soep ook veganistisch, gebruik je fetakaas zoals ik deed, dan zul je genoegen moeten nemen met een vegetarisch gerecht. Maar goed, dat moet je helemaal zelf weten natuurlijk!

 

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *