Citroentaartje

Gisteren was ik aan het rondneuzen op verschillende blogs en kwam ik dit geweldige recept voor “Lemon squares” tegen. Omdat ik al een tijdje tegen een netje citroenen aan liep te kijken, besloot ik vanmorgen dat ik die Lemon Squares ging maken. Maar helaas, mijn bakvorm bleek zo lek als een deur, ik had geen vanille-essence, geen poedersuiker en mijn oven stond op 190 graden. Ik dacht dat het totaal mislukt was! Gelukkig bleek dat mee te vallen. De volgende keer zou ik een citroentaartje precies zo maken.

Citroentaartje

Het recept komt van Violet Kookt. Ik heb het iets aangepast naar wat ik in huis had en naar de hoeveelheden die je nodig hebt om zo’n mooi dun taartje te maken, zodat jullie niet je halve oven vol hoeft te laten lopen met lemon curd. Die oven moet ik nog uitdoen… Leuk klusje.

Het recept

Bereidingstijd: 20 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 150 gram tarwebloem
  • 50 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 60 gram roomboter
  • klein scheutje zonnebloemolie
  • 2 citroenen
  • 2 eieren
  • 150 gram suiker
  • 15 gram tarwebloem

Begin met het maken van het deeg. Dat is vrij simpel, je snijd de roomboter in blokjes en mengt deze met 150 gram tarwebloem, 50 gram suiker en 1 zakje vanillesuiker. Goed kneden totdat het een soort crumbledeeg is, eventueel voeg je een scheutje zonnebloemolie toe om het wat meer deeg-achtig te maken. Verwarm je oven voor op 180 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier en druk het deeg daarin. Bak het deeg nu in 20 minuten eventjes voor.

Ondertussen maak je de citroenlaag. Bijna net zo simpel: rasp de schil van één citroen en pers ze daarna allebei uit. Haal eventueel de pitjes uit je sap. Kluts de eitjes en doe deze bij het citroensap/rasp-mengsel. Dan roer je er de suiker en de bloem doorheen en klaar is kees! Als de bodem uit de oven komt, giet je de citroenlaag er voorzichtig op. Nog 20 minuutjes terug in de oven en zie daar, je mooie dunne citroentaartje is een feit!

Serveer in kleine puntjes als deel van een dessert, of gewoon als taartje met een klodder slagroom of poedersuiker. Geniet ervan!

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

One Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *