Chinese noedelsoep

Vriendlief doet zelden boodschappen, maar wanneer hij in een supermarkt belandt, belanden er altijd dingen in het karretje die ik niet koop. Kant-en-klare noedelsoep is zo’n ding. Veel zout, veel smaakversterkers, weinig smaak en weinig vulling. Geen groenten. Dat eet meneer dan als maaltijd als ik niet thuis ben. Of als lunch, of als tussendoortje.

In ieder geval, die dingen zijn niet aan mij besteed. Maar omdat ik wél van soep houd en vriendlief een plezier wilde doen, maakte ik gisteren zelf noedelsoep. Deels uit een potje – zelf bouillon trekken ging niet meer, deels zelfgemaakt en met lekkere verse groenten. Deze Chinese noedelsoep staat in 10 minuten op tafel en kost dus nauwelijks meer tijd om te maken dan de kant-en-klare poederversie. En is nog veel lekkerder ook!

Noedelsoep

Het recept

Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten voor 3 grote kommen:

  • 1 potje kippenbouillon met stukjes kip
  • 3 van diezelfde potten water
  • 1 plak Chinese eiermie
  • 4 grote bladeren Chinese kool
  • 4 champignons
  • 1 paprika
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1 cm gember
  • 1 citroen
  • 1 theelepel suiker
  • 1 theelepel ketjap manis

Breng de bouillon met de potten water aan de kook. Rasp de gember en voeg deze samen met de chilivlokken, suiker en ketjap toe. Pers de citroen uit en voeg het sap toe. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes en de champignons in stukjes en doe ook deze bij de soep. Voeg als laatste de Chinese eiermie toe. Kook de soep 5 minuten goed door. Snijd de paprika in dunne reepjes en geef deze er rauw bij. Serveer direct, het liefst met stokjes en een lepel. Als je geen stokjes hebt (zoals wij) werken een vork en een lepel ook prima.

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *