Cake met vlierbloesemsiroop

Voor de foodblogswap van juni 2016 mocht ik koken van The Food Voyage. Een blog over, je raadt het al, eten en reizen. Ik koos voor een lente-achtige cake met vlierbloesemsiroop. Marlies maakte deze cake met vlierbloesemsiroop van de HEMA, maar ik had nog vlierbloesemsiroop staan die ik vorig jaar maakte. Die kun je namelijk gemakkelijk invriezen en dan heb je het hele jaar vlierbloesemsiroop. Lekker!

Deze cake is ideaal voor als je onverwachts iets lekkers op tafel wilt zetten. Ik heb daar nogal eens last van; als er mensen langskomen maar ik heb niets in huis bijvoorbeeld. Het beslag maken duurt een minuut of 5, hooguit 10. Daarna plop je de cake in de oven en wacht je 40 minuutjes, terwijl je ondertussen het glazuur maakt. Glazuur op de cake smeren, poedersuiker of pistachenootjes erover (kies zelf maar welke het gezondste is) en klaar!

Ik paste trouwens Marlies haar recept wel ietsje aan. Zo had ik geen amandelmeel in huis, dus nam ik meer zelfrijzend bakmeel. En omdat ik stiekem zin had in zo’n kleffe supermarktcake, besloot ik hem te drenken in de restjes siroop.

Vlierbloesemcake

Het recept voor cake met vlierbloesemsiroop

Bereidingstijd: 10 minuten + 40-50 minuten oventijd

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 125 gram roomboter
  • 120 gram suiker
  • 4 eetlepels vlierbloesemsiroop

En voor het glazuur:

  • 100 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels vlierbloesemsiroop
  • eventueel: 2 eetlepels extra vlierbloesemsiroop om de cake in te drenken

Doe de boter eventjes heel kort in de magnetron, zodat hij zacht wordt. Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix boter, eieren en suiker tot een luchtig geheel, voeg dan zelfrijzend bakmeel toe en mix nogmaals. Als laatste voeg je 4 eetlepels vlierbloesemsiroop toe. Stort het deeg in een met bakpapier bekleed cakeblik en bak de cake 40-50 minuten goudbruin en gaar. Hij is goed als een satéprikker er schoon uit komt.

Maak het glazuur door telkens een klein beetje siroop door de poedersuiker te roeren tot het de gewenste dikte heeft bereikt. Prik, als de cake uit de oven komt, een paar gaatjes in de bovenkant. Verdeel voorzichtig de twee overgebleven eetlepels siroop over de cake, zodat die er in trekt. Verdeel dan het glazuur over de bovenkant en laat de cake afkoelen. Bestrooi met extra poedersuiker of strooi er zoals Marlies nootjes overheen.

 

FacebookTwitterGoogle+Share

marjolein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *